İstanbul’da toplu ulaşım zammı ertelendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşıma Uyum Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımda fiyat tarifelerindeki değişiklik ele alındı. İstenilen zam oranları üzerinde anlaşma sağlanamadığı için İstanbul’da toplu ulaşıma yapılacak zam ertelendi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşıma Uyum Merkezi (UKOME) toplantısı Zeytinburnu’ndaki 1453 Çırpıcı Toplum Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıda toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, minibüs, minibüs, taksi, okul ve personel hizmetlerinin artırılmasının yanı sıra minibüslerin de yer alması önerisi sunuldu. elektronik bilet entegrasyonunda ve 3 bin yeni taksinin İstanbul trafiğine katılması için öneriler masaya yatırıldı. İstanbul’da toplu ulaşıma yapılacak zam, toplantıda zam oranı konusunda anlaşmaya varılamadığı için ertelendi. Arttırma tekliflerine ilişkin toplantıda karar alınamadığı için teklifler alt komisyona geri çekildi. UKOME, Ağustos ayında bire bir gündemle tekrar toplanacak.
İBB TOPLU ULAŞIMDA YÜZDE 57 ARTIŞ İSTEDİ
Enflasyon, taban fiyat ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle İBB yönetimi toplu ulaşım fiyatlarını yüzde 57,07, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yüzde 100, İstanbul Kamu Hizmeti Araç İşletmecileri Esnaf Odası 200 oranında indirim yaptı. İşçi servislerinde yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 zam önermişti.
MEKANIN OTOPARK ALANINDA YÜZDE 60 ARTIŞ YAPILDI
Kayyım otoparklarına götürülerek koruma altına alınan araçların günlük park ve cazip fiyatlarının yeniden düzenlenmesi önerisi de toplantıda oybirliğiyle kabul edildi. Çekme ücreti yüzde 57,5 artışla 400 liradan 630 liraya, motosiklette 20 lira olan otopark ücreti yüzde 50 zamla 30 liraya, otomobilde 40 lira olan otopark ücreti tarifesi yüzde 50 artışla 50 liradan 60 liraya çıktı. kamyonet, minibüs ve kara taşıtlarında yüzde 60 zamla 80 liraya yükseldi. kabarık. 3.000 YENİ TAKSİ TEKLİFİ KABUL EDİLMİŞTİR. Toplantıda İstanbul’da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi önerisi de görüşüldü. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Entegrasyon ilk olarak pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy’den başlayacak. Entegrasyonun ardından artık İstanbulkart ile minibüslere binilebilecek. Toplantıda taksi ulaşım taleplerinin değerlendirilmesi ve trafiğe 3 bin yeni taksi eklenmesi önerisi de kabul edilmedi.
EYÜP AKSU: İLETİŞİMİ KESMEK ZORUNDAYIZ Ulaşım ücret tarifesindeki değişiklik için yapılan görüşmelerde söz alan İstanbul Taksi İşletmesi Başkanı Eyüp Aksu, “Biz sadece bunu istiyoruz. Karşılığında makul bir zam yapalım. İstanbulluları, turistleri ve vatandaşlarımızı düşünerek harcamalarımızı yapıyoruz.Bu rakamlar bizi hiç kurtarmıyor.Taksi,minibüs,minibüs,servis ve özel halk otobüslerine en az yüzde 100 zam talep ediyoruz.Buralara geldik. öyle bir durum ki muhtemelen tüm meslek modları gibi kontak kapatmak zorunda kalacağız bizi de düşünün biz siyasetçi değiliz esnafız bakanlığımızın teklif ettiği yüzde 40 oranını kabul etmiyoruz yüzde 57 oranını kabul etmiyoruz İstanbul Büyükşehir Belediyemizin sunduğu.İşte giderlerimiz,parametrelerimiz bunlar.Parametrelerimizi ortalamaya koyarsanız en az yüzde 170 artış yapmalısınız.Biz diyoruz ki vatandaşı düşünerek yüzde 100 güzelleştirmesini kullandı diyoruz. kelimeler.
BUĞRA GÖKCE: İBB EN BÜYÜK GALİP
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Aksu’ya yanıt olarak, “En büyük mağdur İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Biz ayda 1 milyar 200 milyon ulaşım sübvansiyonu yapıyoruz. Böyle bir rakam Türkiye’de hiçbir kurumun karşılayamayacağı bir rakam. Siz dediniz. Arttırmak istemediniz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi de istemiyor. Önceki yönetimler de istemedi. Mevcut durumda bilet karşılama oranı yüzde 50’nin altına düştü” dedi.
– Karakozkonyaaltiajans.com.tr